Συμβατική Ορθοπεδική

Επιστρέψτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μία χρόνια πάθηση που εντοπίζεται τόσο σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, όσο και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε μία άρθρωση (π.χ. γόνατο ή ισχίο) αλλά μερικές φορές και σε δύο ή περισσότερες αρθρώσεις.
Η οστεοαρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από φθορά του αρθρικού χόνδρου, που καλύπτει την επιφάνεια των οστών μέσα στην άρθρωση. Άλλο χαρακτηριστικό της είναι οι οστικές υπερπλασίες στα όρια των αρθρικών επιφανειών των οστών μέσα στην άρθρωση, οι οποίες δημιουργούν οστικές προεξοχές, που λέγονται οστεόφυτα (γνωστές και ως “άλατα”).
Oι κακώσεις χόνδρου λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ένα σχετικά κοινό είδος τραυματισμού, εκ των οποίων οι πιο συνηθισμένες είναι οι κακώσεις γόνατος. Ο αρθρικός χόνδρος έχει μικρή ικανότητα επιδιόρθωσης ή αναγέννησης. Ως εκ τούτου, προκύπτει σχηματισμός ουλώδη ιστού από το υποχόνδριο οστό. Αυτός ο ουλώδης ιστός είναι φτωχός σε κολλαγόνο τύπου ΙΙ, ενώ η επιδείνωσή του με τον χρόνο, οδηγεί σε χρόνιο πόνο, κακή λειτουργικότητα ακόμα και σε πρώιμη έναρξη οστεοαρθρίτιδας.

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

Στόχος της Cellentis είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς όλων των ηλικιών και σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων. Προσπάθειά μας είναι η πρόληψη και η θεραπεία ενός μεγάλου εύρους μυοσκελετικών κακώσεων οι οποίες σχετίζονται με την οστεοαρθρίτιδα ή τις αθλητικές δραστηριότητες. Αν και οι βιολογικές θεραπείες αποτελούν την καλύτερη προσέγγιση στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν φορές όπου η συμβατική ορθοπεδική είναι η μοναδική εναλλακτική. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το έμπειρο ιατρικό μας προσωπικό θα σας παρέχει τις αρτιότερες υπηρεσίες για την αποκατάσταση του προβλήματός σας. Σκοπός μας και εδώ είναι η ταχύτατη αποκατάσταση του ασθενούς, έτσι ώστε αυτός να μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Σύμφωνα με το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών, η συνολική συχνότητα της συμπτωματικής οστεοαρθρίτιδας, που αφορά τις αρθρώσεις τόσο των άνω και κάτω άκρων όσο και της σπονδυλικής στήλης, ανέρχεται στο 13,1% των ενηλίκων της χώρας μας. Τα κύρια συμπτώματα και κλινικά σημεία της οστεοαρθρίτιδας είναι:

  • Πόνος
  • Δυσκαμψία της άρθρωσης
  • Διόγκωση της άρθρωσης
  • Παραμόρφωση της άρθρωσης, (σε προχωρημένο στάδιο της πάθησης)

Άριστα κλινικά αποτελέσματα

Η Cellentis απαρτίζεται από έμπειρους ορθοπεδικούς που έχουν εξειδικευτεί και εργαστεί σε μεγάλα και καταξιωμένα κέντρα του εξωτερικού επί σειρά ετών. Εκτός από τις βιολογικές θεραπείες (βιο-ορθοπεδική), εφαρμόζουμε και μια σειρά κλασικών ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών καθώς και πρωτοποριακών μεθόδων.

Το έμπειρο ιατρικό μας προσωπικό θα αναλύσει την πάθησή σας και θα σας ενημερώσει σχετικά με το θεραπευτικό σχήμα που πρέπει να ακολουθηθεί, το οποίο είναι εξατομικευμένο για τον κάθε ασθενή. Σε περιπτώσεις που η επέμβαση κρίνεται απαραίτητη, ο θεράπων ιατρός θα σας κατευθύνει έτσι ώστε να ακολουθηθούν μια σειρά ελάχιστα παρεμβατικών τεχνικών, όπως είναι για παράδειγμα η ελάχιστα επεμβατική αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος, ωμού και μικρών αρθρώσεων, καθώς επίσης και η αρθροσκόπηση ωμού, γόνατος και ποδοκνημικής.

Οι τεχνικές που ακολουθούμε προσφέρουν άριστο κλινικό αποτέλεσμα, άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ελάχιστη νοσηλεία.

Σημεία εφαρμογής