Αθλητικές Κακώσεις

Επιστρέψτε στις αθλητικές σας δραστηριότητες

Πόσες φορές δεν έτυχε να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων σας; Πόσο συχνά ένας ερασιτέχνης και πολύ περισσότερο, ένας επαγγελματίας αθλητής δεν αναγκάζεται να απέχει από το αγαπημένο του άθλημα ή ακόμα χειρότερα, να δυσκολεύεται ακόμα και για τις πιο απλές καθημερινές κινήσεις από τις επιπτώσεις ενός μυοσκελετικού τραυματισμού;
Η αναγεννητική ιατρική έχει προχωρήσει τόσο στις μέρες μας, που μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας και στην αντιμετώπιση των κακώσεων που προκαλούνται από αθλητικές δραστηριότητες.
Η λύση έρχεται από τη Cellentis, με την εφαρμογή μιας σειράς αποτελεσματικών θεραπειών αναγεννητικής ιατρικής. Οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται άμεσα, ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς τη ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Αξιοποιώντας το δικό σας κυτταρικό δυναμικό και την ικανότητα του ίδιου του οργανισμού να επιδιορθώνει βλάβες, επιτυγχάνουμε σημαντική βελτίωση ή και αποκατάσταση του προβλήματος και εσείς πλέον μπορείτε να επιστρέψετε γρηγορότερα στις καθημερινές σας αθλητικές δραστηριότητες.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος;

Ο θεράπων ιατρός θα σας ενημερώσει σχετικά με το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθηθεί, γιατί το πρωτόκολλο είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από το είδος και το στάδιο της βλάβης.
Με εξειδικευμένες εργαστηριακές μεθόδους, απομονώνουμε, από το αίμα ή/και το λίπος του ασθενούς, το βιολογικό υλικό που απαιτείται για τη θεραπεία, όπως βλαστοκύτταρα και ενεργά βιομόρια (growth factors, αντιφλεγμονώδεις κυτοκίνες). Ακολουθεί έγχυση στο σημείο της βλάβης με απλή ένεση, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι εσωτερικοί μηχανισμοί αναγέννησης - ανάπλασης των κατεστραμμένων ιστών. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση / αναστολή της εξέλιξης της βλάβης, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη αποκατάστασή της.
Η θεραπευτική αγωγή δρα με έναν μοναδικό μηχανισμό, με αποτελεσματικότητα τόσο στην αποκατάσταση της βλάβης, όσο και στην αντιμετώπιση του πόνου και της φλεγμονής.

Η Αναγεννητική Ιατρική στην υπηρεσία της Ορθοπεδικής

Βασικό γνώρισμα των μεθόδων που εφαρμόζουμε στη Cellentis είναι οι εξατομικευμένες και ειδικά σχεδιασμένες, στις ανάγκες του κάθε ασθενούς, θεραπείες. Οι θεραπείες αυτές σχεδιάζονται και εφαρμόζονται, αξιοποιώντας μια σειρά βιολογικών προϊόντων, τα οποία προέρχονται από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς. Είναι επομένως, πέρα από αποτελεσματικές και απολύτως ασφαλείς. Η κάθε εξατομικευμένη θεραπεία βασίζεται στα παρακάτω βιολογικά προϊόντα:
 • Βλαστοκύτταρα
 • Ενεργά βιομόρια - αντιφλεγμονώδεις κυτοκίνες
 • Αυξητικοί παράγοντες από τα αιμοπετάλια
 • Συνδυασμός των παραπάνω
 • Πώς βελτιώνει την καθημερινότητά σας;

  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου.
  • Βελτίωση της κινητικότητας στο σημείο της βλάβης (άρθρωση, μύες, τένοντες.)
  • Επιστροφή των αθλητών στις αθλητικές τους υποχρεώσεις, απλά και γρήγορα.
  • Η απλή και ανώδυνη εφαρμογή, σε συνδυασμό με την αποφυγή του χειρουργείου, της νοσηλείας και της μετεγχειρητικής περιόδου, διαταράσσει ελάχιστα ή και καθόλου.

  Σας αφορά;

  Η θεραπεία αφορά μια σειρά αθλητικών κακώσεων, όπως:
  • Χόνδρινες βλάβες που οφείλονται σε αθλητικές δραστηριότητες κάθε είδους (γόνατο, ισχίο, ώμος, αγκώνας, καρπός, αστράγαλος.)
  • Φλεγμονές των αρθρώσεων, έπειτα από τραυματισμό.
  • Βλάβες συνδέσμων, τενοντίτιδες, τενοντοπάθειες.
  • Μυϊκές θλάσεις, οι οποίες προκαλούνται κατά την άθληση.

  Που εφαρμόζεται η μέθοδος;